Buslijn 194 rijdt tijdelijk een andere route


Buslijn 194 rijdt tot september 2015 niet over de dijk tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan de IJssel.

Vanwege de werkzaamheden aan de dijkversterking is De Noord afgesloten voor doorgaand verkeer. Arriva heeft daarom de route van buslijn 194 aangepast. De bus rijdt vanaf de dijk Lekkerkerk bij de Adema van Scheltemastraat het dorp in. In deze straat wordt gebruikt gemaakt van de bestaande
bushalte. De bus rijdt vervolgens direct naar de N477. In de Hoofdstraat (ten noorden van Adama van Scheltemastraat) is een tijdelijke opstapplaats gecreeerd.

Er is onvoldoende tijd in de dienstregeling om de bus een ronde door het centrum te laten rijden. Aansluitingen met andere verbindingen worden dan te krap (bijvoorbeeld de aansluiting in Bergambacht op lijn 197 naar en van Gouda). Een deel van de reizigers uit Krimpen aan de Lek moet gedurende
de werkzaamheden een grotere afstand overbruggen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Alternatieven

Buslijn 293 blijft wel door het dorp rijden en biedt een snelle verbinding met Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Voor passagiers die op de dijk (Lekdijk, Noord, Molendijk, Middelland en Dorpsstraat) op lijn 194 stappen, biedt Arriva een gratis pendelbus op de volgende tijden:

* 8:00 uur vertrek metrostation Capelse Brug - 8:20 uur aankomst Van Grevenstein (Noord 49)
* 8:20 uur vertrek Van Grevenstein - 8:25 uur aankomst busstation Krimpen
* 16:51 uur vertrek metrostation Capelse Brug - 17:05 aankomst Van Grevenstein
* 17:05 uur vertrek Van Grevenstein - 17:10 aankomst busstation Krimpen

Daarnaast is voor deze bewoners van de dijk in Krimpen aan de Lek (Lekdijk, Noord, Molendijk, Middelland en Dorpsstraat) een belbus beschikbaar. Zij ontvingen hierover een brief.