18 maart 2015: Proviciale Staten- en Waterschapsverkiezingen


18 maart 2015: Proviciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

De gemeente Drimmelen organiseert op 18 maart de verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant en voor de besturen van de waterschappen Brabantse Delta en Rivierenland.

Wat doet de Provincie?

Provinciale Staten is het hoogste orgaan van de provincie. Woont u in Brabant en bent u 18 jaar of ouder? Breng dan uw stem uit voor een van de 55 statenleden. Daarmee beslist u mee over de koers van Brabant. De provincie staat aan de lat voor heel Brabant op het gebied van milieu, natuur,
economie, cultuur, mobiliteit en ruimte.

Indirect telt uw stem ook voor de verkiezing van de leden van de Eerste Kamer. De Statenleden kiezen, dat is op 26 mei 2015, de 75 leden van de Eerste Kamer.

Kijk voor meer informatie op www.brabant.nl/verkiezingen of doe de stemwijzer op http://www.stemwijzer.nl/

Waterschappen in de gemeente Drimmelen

In de gemeente Drimmelen hebben wij twee waterschappen. Het grootste Waterschap is de Brabantse Delta. De bewoners in de Biesbosch vallen onder het waterschap Rivierenland.

Wat doen de waterschappen?

Een waterschap zorgt voor sterke, veilige dijken en kades, zuivert rioolwater van burgers en bedrijven, regelt het waterpeil en beschermt de natuur. Belangrijk werk! Werken aan water kost geld, uw belastinggeld. Er moeten keuzes gemaakt worden waaraan dat geld wordt besteed.

Deze keuzes maakt het waterschapsbestuur dat uit politieke partijen bestaat. De ene partij kiest voor meer natuur, de andere voor meer agrarisch belang. De ene partij richt zich meer op stedelijke ontwikkeling, de andere heeft vooral aandacht voor innovaties. Waar ligt uw prioriteit?

Door op woensdag 18 maart 2015 te stemmen heeft u invloed op de keuzes die de bestuursleden de komende vier jaar maken, en bepaalt u mee waaraan uw geld wordt besteed.

Kijk voor meer informatie op www.brabantsedelta.nl/verkiezingen en voor de bewoners van de Biesbosch op www.waterschaprivierenland.nl

Hulp bij het kiezen

Weet u nog niet op welke partij u wilt stemmen?

Voor de Provinciale Staten kunt u gebruik maken van DeStemVan.nl
Met deze digitale stemhulp, die is ontwikkeld met NU.nl, kunt u bepalen welke partij uw mening het beste vertegenwoordigt. Op http://verkiezingen.destemvan.nl kunt u de stemhulp zelf invullen.

Voor de waterschappen is er www.kieskompas.nl. Deze stemwijzer laat zien dat er iets te kiezen valt. Door het beantwoorden van dertig stellingen wordt duidelijk welke thema's er binnen de waterschappen spelen en welke partij de belangen van de kiezer het best behartigt. Kieskompas is hierbij
volledig transparant: met een simpele muisklik worden alle partijposities en onderbouwingen zichtbaar. Zo kunnen kiezers hun opvattingen op ieder gewenst onderwerp vergelijken met die van de politieke partijen.

Informatie

Wilt u meer informatie over de verkiezingen? Kom dan gerust langs op het gemeentehuis. Ons bezoekadres is: Park 1, 4921 BV in Made.

Ook kunt u bellen met het cluster backoffice burgerzaken via telefoonnummer 140162. Of een e-mail sturen naar backofficeburgerzaken@drimmelen.nl

Informatie over de verkiezingen vindt u ook op de pagina 'verkiezingen 2015'