93-jarige Haagse slachtoffer babbeltruc | politie.nl


Laatste update:
13-03-2015 | 10:57

Den Haag - De recherche van Bureau Segbroek is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een babbeltruc aan de Van Merlenstraat. Daar werd donderdag 12 maart een hoogbejaarde dame opgelicht door twee vrouwen.

De bewoonster kreeg donderdag omstreeks 14.30 uur een telefoontje dat er iemand van de thuiszorg langs zou komen. Niet veel later stonden er inderdaad twee dames van -naar eigen zeggen- thuiszorg voor de deur. Na enige tijd verlieten de twee vrouwen de woning en werd de bewoonster opnieuw
gebeld. Dit keer was het iemand van 'de bank', en werd de pincode gevraagd aan de bewoonster. De nietsvermoedende vrouw gaf haar pincode. Korte tijd later werd de vrouw daadwerkelijk door de bank gebeld en bleek er inmiddels een aanzienlijk bedrag van haar rekening te zijn opgenomen.

Signalement

Van de vrouwen die in de woning waren, is het volgende signalement bekend:
Vrouw 1:
- vrouw
- licht getint
- Normaal postuur
- Zwart haar in een knot
- ongeveer 33 jaar oud
- 1.55 a 1.60 meter lang
- Zwarte broek
- Zwart vest met glimmende kleur erop

Vrouw 2:
- Vrouw
- Licht getint
- Normaal postuur
- Zwart haar in een knot
- ongeveer 35 jaar oud
- 1.65 m lang
- Zwart gekleed

Tips? Bel de politie!

Heeft u donderdag iets gezien in de omgeving van de Van Merlenstraat dat met deze babbeltruc te maken kan hebben? Zijn de vrouwen wellicht ook bij u aan de deur geweest? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.