Helpende vrouw wordt slachtoffer poging straatroof | politie.nl


Laatste update:
13-03-2015 | 11:42

Den Haag - Drie nog onbekende personen probeerden donderdag 12 maart een 31-jarige Voorburgse te beroven van haar gouden sieraden. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer liep rond 13.00 uur op de hoek van de Scheltuslaan met de Mgr. Van Steelaan. Daar werd ze geroepen door de nog onbekende personen die in een auto zaten. Ze vroegen haar de weg naar het ziekenhuis. Tijdens het gesprek pakte een vrouw die achterin de auto zat met veel kracht het
slachtoffer vast en probeerde haar sieraden af te trekken. Ook de bijrijder van het voertuig deed dit. Doordat het slachtoffer direct tegenstribbelde, wist ze daadwerkelijke beroving te voorkomen. Wel raakte haar sieraden beschadigd. De politie zoekt getuigen van het incident.

Signalement

De bestuurder is een man met een blanke huidskleur, een vadsig postuur en is ongeveer 35 `a 40 jaar oud. Hij had kort, bruin haar en droeg een wit t-shirt met zwarte horizontale strepen en in het midden strepen met verschillende kleuren.

De vrouwelijke bijrijder is ongeveer 40 jaar oud, heeft zwart, lang haar en een blanke huidskleur. Ze had een opvallend gebit met meerdere gouden (voor)tanden. Ze droeg een bruine jas en had een gouden neuspiercing. De vrouw op de achterbank was ongeveer 30 jaar oud, had een blanke huidskleur
en donker, zwart haar tot op de schouders.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze poging beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.