Uit de raad - 12 maart 2015


Donderdag 12 maart vergaderde de gemeenteraad weer. Wat is er besloten?

De raad heeft bij hamerslag, dus zonder verdere discussie, over enkele onderwerpen besluiten genomen:

* De raad heeft de begroting 2015 van de RSG Noordoost - Veluwe goedgekeurd en kennis genomen van de meerjarenprognose 2016-2019.
* De raad heeft vastgelegd dat in het (voormalige) landbouwontwikkelingsgebied Beemte Vaassen de mogelijkheid tot nieuwvestiging van agrarische bedrijven op maagdelijke grond niet is toegestaan.
* De `Stichting Gemeente Epe 70 jaar bevrijding' is een bedrag van EUR 6.550 toegekend voor festiviteiten rondom gemeente Epe 70 jaar bevrijding.

Na discussie heeft de raad nog enkele andere besluiten genomen:

* De rekenkamercommissie van de gemeente Epe heeft onderzocht of het in 2012/2013 (op)nieuwe vastgestelde subsidiebeleid doeltreffend is. De raad heeft besloten enkele aanbevelingen van de rekenkamercommissie over te nemen.
* Verder is ingestemd met de uitgangspuntennota 2016 van GGD Noord- en Oost-Gelderland met de beleidsmatige en financiele kaders waarop de begroting van GGD NOG van 2016 wordt gebaseerd.
* Tenslotte heeft de gemeenteraad de Bijdrageregeling medisch afval 2015 vastgesteld ter ondersteuning voor inwoners die onvoldoende capaciteit in de mini container hebben als gevolg van materialen die ontstaan uit medische noodzaak.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.