Compostdag op zaterdag 21 maart


13 mrt 2015

Ook dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Katwijk en Noordwijk weer gratis compost ophalen. Op zaterdag 21 maart kunt u per persoon maximaal 4 zakken `a 20 liter compost ophalen bij de milieustraat, Taanderstraat 1 in Katwijk. Neem uw legitimatiebewijs mee en wees er snel bij, want op is
op. De milieustraat is zaterdag open tussen 9.00 en 15.00 uur.

Bedankt!

De gemeente bedankt u op deze manier voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Door het gebruik van compost is minder kunstmest nodig. Elke 1000 kg GFT voorkomt 90 kilo CO2 uitstoot. Zo helpt u direct mee aan het verminderen van het broeikaseffect. Van uw
GFT-afval wordt o.a. compost gemaakt.

Compost natuurlijk!

Compost verbetert op een natuurlijke manier de bodem van uw tuin. Bloemen en planten groeien beter, de waterhuishouding van uw tuin wordt op een natuurlijke manier gereguleerd en de natuurlijke balans van de bodem wordt beter.

Kom op de fiets

De compostdag wordt altijd druk bezocht. Voorkom dat u in de file staat en kom op de fiets. U kunt de zakken compost gemakkelijk meenemen in fietstassen of onder snelbinders.

Van afval naar grondstof

Op de webpagina http://www.meerlanden.nl/campagne_gft_nl.html?miId=6 is goed te zien wat er met uw GFT-afval gebeurt en hoe uw afval grondstof wordt voor allerlei andere producten, zoals groengas, water, warmte en natuurlijk compost.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Appelo van de gemeente Katwijk, tel. 071 406 5448 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.