De raad vergadert 26 maart 2015


Actueel

OP 26 maart 2015 vergadert de gemeenteraad in de raadszaal van het gemeentehuis. De openbare vergadering begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Lees verder voor de onderwerpen die op de agenda staan.

Bestemmingsplan Buitengebied Vierakkersestraatweg 19, 19A en 19B Vierakker

B en w vragen de raad dit bestemmingsplan over een functieverandering van een woonbestemming naar een niet-agrarisch bedrijf om de huidige situatie te legaliseren aan de Vierakkersestraatweg 19, 19A en 19B in Vierakker, ongewijzigd vast te stellen.

Interne (bejegenings-)klachtenafhandeling 2014

De raad krijgt hiermee een overzicht van in 2014 ingediende bejegeningsklachten. Het gaat in totaal om 15 klachten. In 2013 waren dit er 4, in 2012: 16 en in 2011: 26.

Van de 15 klachten zijn er 3 klachten ingetrokken en 4 klachten zijn nog in behandeling bij de commissie Beroep en Bezwaar. 5 klachten zijn afgedaan via een gesprek door het afdelingshoofd, 3 klachten zijn afgedaan via een gesprek met de wethouder en/of directeur. In totaal zijn 2 klachten
gegrond verklaard en daarvan wordt bekeken waar verbeteringen in de dienstverlening mogelijk zijn.

Procedure klachtenafhandeling

B en w vragen de raad akkoord te gaan met een nieuwe procedure voor de afhandeling van klachten.

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet

De raad wordt gevraagd deze verordening vast te stellen. Hiermee willen we op een zorgvuldige wijze en volgens de wettelijke eisen een loonwaardemeting uitvoeren voor mensen die niet in staat zijn om het minimumloon te verdienen.

Procedure benoeming nieuwe burgemeester

Zie voor meer informatie het artikel 'Procedure voor nieuwe burgemeester start'.

Meer info

Voor alle informatie over de onderwerpen verwijzen wij u naar de agenda van deze raadsvergadering.

Inspreken

Tijdens de raadsvergaderingen kan niet worden ingesproken. Die mogelijkheid heeft u wel tijdens de commissievergadering. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de pagina Inspreken bij openbare vergaderingen.

Live meekijken bij de vergaderingen

U kunt deze vergadering live volgen. Via onderstaande link kunt u zien welke vergaderingen binnenkort of momenteel uitgezonden worden. Als een vergadering gestart is kunt u meteen doorlinken naar de uitzending.

* Live meekijken >>