Procedure voor nieuwe burgemeester start


Actueel

Na het overlijden van Henk Aalderink gaat Bronckhorst op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad ontving een brief van de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland met het verzoek om hiermee aan de slag te gaan.

De gemeenteraad stelt hiervoor een vertrouwenscommissie in. Het voorstel is dat hierin de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad zitting hebben. Zij worden bijgestaan door drie adviseurs: griffier Marielle van der Leur, directeur Arne van Hout en loco-burgemeester Paul
Seesing. In de raadsvergadering van 26 maart 2015 komt de samenstelling van de commissie aan de orde en bespreekt de raad hoe de procedure verder gaat verlopen.

De vacature en profielschets

De burgemeestersvacature wordt uitgezet op basis van een profielschets die de raad opstelt. Op 30 april 2015 wordt deze besproken tijdens de raadsvergadering. De planning is dat de vacature begin mei uitgaat. In de maand mei kunnen geinteresseerden dan reageren. Daarna vinden gesprekken plaats
met kandidaten en de commissaris van de Koning en vervolgens wordt gesproken met de vertrouwenscommissie van de raad. Het is de bedoeling dat in september tijdens een speciale raadsvergadering de voorkeurskandidaat bekend wordt gemaakt.

Benoeming nieuwe burgemeester

Uiteindelijk vindt de benoeming van de nieuwe burgemeester plaats door de Koning. Deze kan dan dit najaar starten. Tot die tijd is Helmi Huijbregts-Schiedon burgemeester van Bronckhorst.