Vervanging 3 bruggen Apeldoorns Kanaal


12 maart 2015

Binnenkort vinden er werkzaamheden plaats aan 3 bruggen over het Apeldoorns Kanaal. In opdracht van de gemeente Apeldoorn voert Reef Infra deze werkzaamheden uit. Het gaat om de Woudwegbrug, Scherpenbergerbrug en Klabanusbrug.

In 2014 zijn de monumentale bovenbouwen van de bruggen weggehaald om te starten met de renovatiewerkzaamheden hiervan. Dit jaar vindt de daadwerkelijke vervanging van de drie kanaalbruggen plaats en worden de gerenoveerde bovenbouwen teruggeplaatst.
De Woudwegbrug staat als eerste gepland om te worden vervangen. Hierdoor is de Woudwegbrug afgesloten vanaf 16 maart t/m 17 april 2015 (week 12 t/m 16). In april en mei volgt de vervanging van de Klabanusbrug. De Scherpenbergerbrug wordt in de maanden juni en juli vervangen.

Tijdens het vervangen van de Woudwegbrug worden de werkzaamheden vanaf een ponton in het water uitgevoerd en vanaf de zijde van de Woudweg. Het verkeer van Kanaal Zuid kan hierdoor gewoon doorgang vinden. Om de oversteek over het Apeldoorns Kanaal te maken wordt motorisch verkeer omgeleid via
de Woudweg, Klarenbeekseweg (N789) en Kanaal Zuid. Voor fietsverkeer geldt een plaatselijke omleiding waarbij het fietsverkeer de oversteek kan maken via de Veldbrugweg.

Kijk voor meer informatie op:
Twitter: @kanaalbruggen
Facebook: www.facebook.com/kanaalbruggen