Leesvertelwedstrijd op Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool in Arnhem

Leesvertelwedstrijd op Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool in Arnhem

Op vrijdag 13 maart

Vrijdag 13 maart is de leesvertelwedstrijd op de Leesvertelwedstrijd op Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool in Arnhem aan de Hommelseweg. Vier dove en slechthorende kinderen strijden om een plaatsje in de landelijke finale in april te Amersfoort.

Zonder stem en met veel expressie, emotie, gebaren en bewegingen het publiek meevoeren in het verhaal uit het boek. Dat is de opdracht die de kinderen vrijdag 13 maart gaan uitvoeren. Eén van de deelnemers gebaart, "Ik vind het zo ontzettend spannend maar ik heb er ook zo ontzettend veel zin in!" De kinderen kozen zelf het boek. 'Meiden zijn gek op …. jongens' is er daar één van.

De jury bepaalt wie de winnaar is. Door de jaren heen heeft de Dr. P.C.M. Bosschool in Arnhem al een paar keer de eerste prijs weten te behalen op het landelijke podium.

Kentalis in het kort

Kentalis is dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen in horen of communiceren. Zij zijn doof, (ernstig) slechthorend of doofblind. Of zij hebben moeite met taal en spraak, mogelijk in combinatie met autisme. Sommigen hebben bijkomende beperkingen, motorische problemen of een andere thuistaal. Wij willen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Daarom bieden wij hen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie: landelijk en dichtbij huis.

Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool biedt spraakmakend onderwijs! Kinderen krijgen onderwijs van een team van communicatiespecialisten, waarbij continu taal en communicatie voorop staan. Wij maken het kind communicatief vaardig. Zo krijgt het kind alle kansen en mogelijkheden om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

www.kentalis.nl