Belgische directeur van Tate Modern Museum in CNN’s ‘Ones to watch’

Belgische directeur van Tate Modern Museum in CNN’s ‘Ones to watch’

Het programma ‘Ones to Watch’, dat aankomende creatieve talenten opspoort en in de schijnwerpers zet, heeft deze maand als thema: Beeldhouwkunst. Het Londense Tate Modern is het meest bezochte museum voor moderne kunst ter wereld. Aan de Belgische directeur Chris Dercon de taak om dit levendige museum in de voorhoede van de hedendaagse moderne kunst te houden.

Een uitnodiging om te exposeren in de Tate Turbine Hall is een cruciaal moment geweest in de carrières van vele grote artiesten zoals Ai Weiwei en Anish Kapoor. Abraham Cruzvillegas heeft dit gouden toegangskaartje bemachtigd en zal de Turbine Hall in oktober tot zijn beschikking hebben. De Mexicaanse beeldhouwer is door Chris Dercon genomineerd als “One to Watch”. Het programma ontmoet hem in zijn studio in Mexico City en op een aantal andere plaatsen die hem inspiratie geven voor zijn werk. CNN’s ‘Ones to Watch’ is er ook bij als hij voor het eerst de Turbine Hall verkent voor zijn expositie.

Het programma ‘Ones to Watch’ wordt uitgezonden op:

Vrijdag 13 maart om 10.30 uur en 16.30 uur

Zaterdag 14 maart om 14.30 uur en 20.30 uur

Dinsdag 17 maart om 10.30 uur en 17.30 uur

Ga voor een preview van het programma naar: http://cnn.it/1L1dPs3

CNN International

CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in vijf verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 380 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International, bekroond “News Channel of the Year” door de Royal Television Society in 2013 en 2014, is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika. Het CNN digitale netwerk is consequent een van de topbestemmingen voor nieuws en actuele zaken op het wereldwijde web.

CNN heeft 42 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner Company.