Ordina sponsor van Solarteam Twente

Gerd Buter, 12 maart 2015

Ordina sponsor van Solarteam Twente

Ordina is sponsor geworden van het Solarteam Twente. Dit is een team studenten van de Saxion Hogeschool en Universiteit Twente dat dit jaar voor de zesde keer meedoet aan de World Solar Challenge in de outback van Australië.

Sinds 1987 vindt elke twee jaar de World Solar Challenge plaats. Hierbij rijden deelnemers van over de hele wereld dwars door Australië over de Stuart Highway, van Darwin (in het noorden) naar Adelaide (in het zuiden). Het kan gezien worden als dé showcase van nieuwe geavanceerde automotive technologie en een promotiemiddel om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Op 18 oktober 2015 staat het Solar Team Twente voor de zesde keer aan de start van de World Solar Challenge met één doel: met de snelste zonnewagen de race winnen!

Met dit sponsorschap verbindt Ordina zich op een unieke wijze aan een duurzaam en zeer actueel onderwerp. Binnen de sponsoring helpt SMART Technologies van Ordina onder andere bij de ontwikkeling van een 'points of interest map' die de studenten gaan gebruiken tijdens de race.

Meer informatie over het Solarteam en de World Solar Challenge is te vinden op de website van het solarteam.