Aanhoudingen wegens heling fietsen en diefstal lokfiets

13-03-2015 | 09:14

Alphen aan den Rijn, Boskoop - De politie heeft donderdag 12 maart om 14.30 uur een 36-jarige man uit Polen op de Ridderbuurt in Boskoop aangehouden na diefstal van een lokfiets van de politie.

De politie kreeg het sein dat de fiets werd weggenomen vanaf het centrum van Alphen. Het rijwiel ging vervolgens naar de Schans en in de richting van Boskoop. Agenten op de fiets hebben uiteindelijk de verdachte op de Ridderbuurt aangehouden.

De verdachte bleek eerder die middag al samen met een andere man te zijn gezien in het centrum van Alphen. De mannen waren opgevallen bij een agent die in burger onopvallend toezicht hield. Niet veel later kwam de melding van de diefstal van de lokfiets. De agent die de mannen had gezien was een van de agenten die de verdachte in Boskoop aanhield. Hij herkende de verdachte die in het centrum had rondgelopen.

Op bijna hetzelfde tijdstip werd de andere man, een 31-jarige Pool, aangehouden op de Verlengde Aarkade. De politie had een melding gekregen dat de man zich daar verdacht ophield met zijn busje. De melder vertrouwde het niet en belde de politie. De man zou pech hebben met de bus en wilde deze repareren. In de bus bleken echter drie fietsen te zitten en een grasmaaier. Omdat de man niet kon aantonen dat de fietsen van hem waren en hij ook geen sleutels had van twee afgesloten fietsen, werd hij aangehouden op verdenking van heling. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de fietsen. Van een fiets is al bekend dat deze van diefstal afkomstig is. Het bleek de avond daarvoor te zijn gestolen in Bodegraven.

Zie het origineel.