DELA houdt rente Spaarverzekering op 2,75%

De rentevergoeding van de spaarverzekering van cooeperatie DELA blijft 2,75%. Dit tarief staat ook op afzienbare termijn niet ter discussie, ook niet als de marktrente of de spaartarieven van de banken verder dalen.

Anders dan bancaire spaarrentes, is de rentevergoeding bij consumentencooeperatie DELA gebaseerd op het stabiele lange termijnrendement van haar vermogen. Dit past bij klanten die met het CooeperatiespaarPlan geld opzij zetten over een periode van tien jaar of meer. Als consumentencooeperatie heeft DELA naast de rentevergoeding een winstdelingsregeling.

"Wij verheugen ons in een snel groeiende belangstelling", zegt directeur Verzekeren Martin de Jong. "Steeds meer mensen willen structureel geld opzij zetten, bijvoorbeeld voor een eigen huis of voor onderwijs van kinderen of kleinkinderen. Sparen bij de bank tegen een percentage achter de komma schiet niet op. Maar geld opzij zetten bij cooeperatie DELA blijft aantrekkelijk."

Bij banken beweegt de spaarrente mee met de internationale geldmarkten om de marges op peil te houden en het vermogen van de banken aan te sterken. Dat werkt bij de cooeperatieve verzekeraar DELA anders. "DELA beschikt over een solide eigen vermogen. Wij beleggen ons vermogen in een mix van aandelen, obligaties en andere beleggingen met een tijdshorizon van veertig jaar. Dit vormt de stabiele grondslag aan de rente die DELA vergoedt.", zegt Martin de Jong.

De spaarverzekering komt niet voor op de meeste vergelijkingssites die bancaire spaarrentes naast elkaar zetten. Het verzekeringselement van het CooeperatiespaarPlan zit in het lange termijn karakter van het product en in de extra uitkering bij overlijden van de verzekerde: het opgebouwde saldo inclusief opgelopen rente valt dan vrij met een extra uitkering van 10%. En anders dan bij de online rekeningen van de banken, kost beeindiging van de spaarverzekering binnen 10 jaar 150 euro. Dat geeft dit verzekeringsproduct een ander karakter.

In tegenstelling tot DELA vallen banken onder het depositogarantiestelsel dat consumenten met een spaartegoed tot Euro 100.000 beschermt tegen de risico's van verlies door betalingsproblemen of een faillissement van de bank. DELA beschikt over een solide eigen vermogen en opereert op eigen kracht als consumentencooeperatie met ruim 3 miljoen leden.

Over het DELA CooeperatiespaarPlan

Het CooeperatiespaarPlan is een spaarverzekering. Klanten verbinden zich om gedurende ten minste tien jaar geld opzij te zetten. Tussentijds geld opnemen is niet mogelijk en beeindiging binnen tien jaar kost Euro150. De rentevergoeding over het opgebouwde kapitaal is 2,75% netto over iedere euro inleg. Daarenboven heeft DELA een winstdelingsregeling. Op basis van het historisch rendement van 6,20% komt de cooeperatieve winstdeling, na aftrek van kosten van de polis, uit op 1,23%. Die kosten worden alleen berekend als de winstdeling toereikend is; voor zover dat niet zo is, vervallen de kosten voor de klant. Bij overlijden wordt het opgebouwde saldo inclusief opgelopen rente uitgekeerd, plus een extra uitkering van 10%. Voor de overlijdensrisicodekking wordt een premie betaald van 0,06 procent per jaar over het saldo. De bruto rente is daarom 2,81 procent, zodat er een vaste rente van 2,75 procent overblijft. De overige kosten bedragen 2,16 procent. Deze houdt DELA in op het winstdelingpercentage en gaan nooit van de inleg af. Het CooeperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel. Loop geen onnodig risico. Lees de financiele bijsluiter. Het risico van dit product is zeer klein.