Crowdfunding volgende stap in ING stimuleringsplan amateurvoetbal

Crowdfunding volgende stap in ING stimuleringsplan amateurvoetbal

Amsterdam, 13 maart 2015 – Iedere amateurvereniging heeft een ambitie waar iedereen binnen de club iedere dag weer hard mee bezig is. En dat gaat niet alleen om voetbal. Want het gaat ook om het nieuwe meubilair in de kantine, of die dug-out die al jaren aan vervanging toe is. En dat kost geld. ING wil een structurele bijdrage leveren aan het waarmaken van de ambitie van amateurverenigingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de financiële gezondheid van de verenigingen. Want ING wil het amateurvoetbal in Nederland helpen financieel fit te worden en te blijven. En met het lanceren van ‘Crowdfunding voor amateurverenigingen’ zet de bank samen met de KNVB de volgende stap om het amateurvoetbal in Nederland verder vooruit te helpen.

Net als bij de start van het ING stimuleringsplan Amateurvoetbal staat ook nu de amateurvereniging centraal. De vereniging bepaalt zelf het doel waarvoor gespaard gaat worden. En vervolgens gaat de hele club met vereende krachten aan de slag om het doel te bereiken. Met bijvoorbeeld geldinzamelacties onder de leden, acties via Facebook en Twitter, maar ook in de buurt en samen met de sponsoren. Crowdfunding maakt grote en kleine doelen mogelijk.

Meer informatie en de voorwaarden: www.voetbal.nl

Bakermat van het Nederlandse voetbal

Voetbal begint bij de amateurvereniging. Amateurverenigingen zijn daarmee de bakermat van het Nederlandse voetbal. Daar wordt de liefde voor voetbal geboren, gekoesterd en gedeeld. Door spelers en speelsters, scheidsrechters, barmannen en -vrouwen, bestuursleden en natuurlijk supporters. Ook staan amateurclubs aan de basis van de maatschappelijke rol van het Nederlandse voetbal. De verenigingen zijn belangrijk voor de jeugd, voor hun ouders en voor de wijken waar ze gevestigd zijn. Daarom zet de ING zich als hoofdsponsor van de KNVB ook met volle overgave in voor het amateurvoetbal in Nederland.