Aanmelden Creatieve Geest Prijs 2015

Aanmelden Creatieve Geest Prijs 2015

13 maart 2015

De Creatieve Geest Prijs 2015 is er voor de jonge wetenschapper met een origineel en sprankelend idee om eigen onderzoek uit te voeren, waarin creativiteit en de werking van de hersenen centraal staan. De prijswinnaar krijgt de kans om in het kader van het UvA Brain & Cognition programma een onderzoeksplan te realiseren en zich zo als veelbelovend onderzoeker te profileren.

Creatieve Geest Prijs 2015

De prijs is een initiatief van de Freek en Hella de Jonge Stichting. Met de prijs wordt meer aandacht gevraagd voor onderzoek naar creativiteit en de hersenprocessen die daarbij een rol spelen, zoals de waarneming van schilders, het associatief vermogen van cabaretiers of het ontwerpen door architecten. Dit onderzoek kan plaatsvinden vanuit meerdere wetenschappelijke disciplines, zolang het thema `hersenen en cognitie' centraal staat. Het voornaamste beoordelingscriterium is dat het gaat om een nieuw, onverwacht idee over hoe het brein creativiteit stuurt, gekoppeld aan een plan hoe dit verder te onderzoeken.

Wie komen in aanmerking?

De prijs wordt uitgereikt aan een wetenschapper die werkzaam is als gepromoveerde onderzoeker op het gebied van hersenen en cognitie. Het gaat om jonge academici die nog geen vaste baan hebben, maar al wel hebben laten zien dat zij goede wetenschappers zijn op het gebied van hersenen en cognitie.

De prijs

De winnaar ontvangt een prijs van EUR 10.000 voor een bestemming die in overeenstemming is met het ingediende voorstel. De prijswinnaar krijgt de kans om het onderzoeksplan uit te voeren in het kader van het ABC Talent programma. De prijs wordt uitgereikt op maandag 1 juni 2015 in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Deadline voor aanmelden is 15 april 2015.

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam