Rik van Terwisga sectorleider bij Ecorys

Op 9 maart 2015 is Rik van Terwisga (1957) gestart bij Ecorys als sectorleider Water, Milieu & Regionale Economie. Rik is een ervaren consultant en bestuurder in de advieswereld en in de watersector. Zijn komst betekent een aanwinst voor het internationale onderzoeks- en adviesbureau.

Na een loopbaan als consultant en directeur bij het adviesbureau Twynstra Gudde, was Rik de afgelopen jaren werkzaam als bestuursvoorzitter van het drinkwaterbedrijf Vitens en als ad interim directeur Water bij het technisch adviesbureau Tauw. Hij is tevens lid van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Bij Ecorys zal Rik zich vooral richten op strategische vraagstukken en verandertrajecten in de sectoren water en regionale economie, zowel in Nederland als internationaal.

"Ik ben bijzonder blij met de komst van Rik naar Ecorys. Hij heeft een brede en relevante ervaring. Hij kent de consultancywereld als adviseur op top-niveau op diverse terreinen waar Ecorys actief is. Tegelijkertijd kent hij ook uit eigen ervaring de vraagstukken waar het management mee worstelt. Zijn brede inzetbaarheid past goed bij het profiel van Ecorys. Met hem in de positie van aanvoerder van het team Water, Milieu & Regionale Economie is Ecorys nog beter in staat haar klanten te bedienen. Een echte aanwinst", aldus algemeen directeur Viek Verdult.

Rik van Terwisga over zijn aanstelling: "Ecorys is een gerenommeerd, wereldwijd opererend adviesbureau, dat op basis van onderzoek en feiten overheden, semi-publieke organisaties en bedrijven ondersteunt bij complexe afwegingen. Mijn ervaring als consultant en bestuurder in de wereld van advies, gezondheidszorg en water sluit daar goed bij aan. Ik vind het een fantastische uitdaging om samen met de vele professionals van Ecorys te werken aan een verdere uitbouw van deze activiteiten."