Bewonersbijeenkomst Steenvoordelaan

Bewonersbijeenkomst Steenvoordelaan

13 maart 2015

De gemeente Rijswijk heeft vrijdagavond 13 maart een bijeenkomst gehouden voor bewoners uit de directe omgeving van de woning aan de Steenvoordelaan die door politie werd ontruimd. In deze woning werd donderdagmiddag 12 maart door personeel van de Explosieven Opruimingsdienst een zelf gemaakt explosief aangetroffen. Dit explosief is uit de woning gehaald en elders onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg werden 16 woningen tijdelijk ontruimd.

Om de bewoners van het wooncomplex aan de Steenvoordelaan en de direct omwonenden in de gelegenheid te stellen over de ingrijpende gebeurtenis in hun woonomgeving na te praten en vragen te stellen, werd door de gemeente een bijeenkomst gehouden. Deze besloten bijeenkomst werd gehouden in het stadhuis van Rijswijk. Burgemeester Michel Bezuijen en wethouder René van Hemert van de gemeente Rijswijk waren hierbij aanwezig evenals vertegenwoordigers van de hulpdiensten, woningcorporatie Vidomes en LIMOR (instelling voor maatschappelijke ondersteuning).

Op de uitnodiging van de gemeente waren in totaal 13 bewoners afgekomen. Na een korte toelichting van de kant van de gemeente en de hulpdiensten was er voor de bewoners alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Van deze gelegenheid werd ruimschoots gebruik gemaakt. Burgemeester Bezuijen was positief over het resultaat van de bijeenkomst. Hij begrijpt dat bewoners zich zorgen maken als in een nabijgelegen woning een zelf gemaakt explosief wordt gevonden. “We hebben de omstandigheden helder kunnen schetsen, informatie verstrekt en zorgen met elkaar gedeeld”, aldus de burgemeester.