Petrischaal van EUR150 miljard in Zuid-Korea

Gepubliceerd op: 13 maart 2015 | Gewijzigd op: 13 maart 2015

Op 14 januari meldde president Park van Zuid-Korea tijdens een persconferentie dat er EUR150 miljard vrijgemaakt wordt in de vorm van leningen, garantiestellingen en subsidies, om startende ondernemingen te ondersteunen in de creative markets.

Deze specifieke sectoren (zoals software, smart cars, bio en 5e generatie mobiele netwerken) zouden de relatief teleurstellende economische groei die Zuid-Korea afgelopen jaren meemaakt, weer aan moeten wakkeren.

Samen met het ministerie van Science, ICT & Future Planning (MSIP), het ministerie van Trade, Industry & Energy (MOTIE) en de Financial Services Commissie werd aangekondigd dat deze financiele injectie als een petrischaal moet dienen om een startende onderneming in de creative markets te helpen om zich te ontwikkelen, voor een tijdsbestek van 30 jaar. Met behulp van het vrijgekomen kapitaal zullen ook innovatiecentra worden opgezet, waar startende ondernemingen de mogelijkheden krijgen die ze nodig hebben om volwassen te worden.

Innovatie Attache Netwerk Zuid-Korea, Robert-Jan Ruifrok, robert-jan.ruifrok@minbuza.nl, Peter Wijlhuizen, pw@nost-korea.com, 12 maart 2015.

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Download:

* Petrischaal van EUR150 miljard in Zuid-Korea

PDF document | 177,96 KB

Bericht van het IA-Netwerk Zuid-Korea over een kapitaalinjectie van de Zuid-Koreaanse overheid voor innovatie en startups.

Petrischaal van EUR150 miljard in Zuid-Korea.pdf

Zie het origineel.