SIFER 2015: 9e internationale spoorwegtechnologiebeurs

24-26 maart 2015 - Lille Grand Palais, Frankrijk

LILLE, Frankrijk - (Business Wire)

Tijdens de 9e editie van SIFER - de enige internationale handelsbeurs voor de spoorwegindustrie in Frankrijk - komen belangrijke aannemers uit de sector, fabrikanten van materieel, leveranciers, onderaannemers, autoriteiten op het gebied van openbaar vervoer en exploitanten in Lille bijeen van 24-26 maart 2015. Het evenement biedt een unieke gelegenheid kennis op te doen over de sector en over innovaties op diverse terreinen: rollend materieel, spoorweginfrastructuur, technologieen voor passagierstransport en interieur van railvoertuigen.

Deze beurs opent haar deuren midden in een cruciale fase voor belanghebbenden op de Franse spoorwegmarkt. Geconfronteerd met een gezapig binnenlands klimaat en een opverende internationale markt, kijken deelnemers binnen de sector uit naar dit evenement om nieuwe wegen voor de toekomst te verkennen.

Samenwerking en globalisering zullen prominente thema's zijn tijdens SIFER. Een aanzienlijk deel van het programma van de beurs zal worden gewijd aan deze onderwerpen. Business France neemt voor het eerst deel aan SIFER en zal bijeenkomsten en een informatieve workshop organiseren over de Zuid-Afrikaanse, Indiase en Japanse spoorwegmarkt. En tijdens een onderdeel dat met name is gericht op kleine en middelgrote ondernemingen en kleine en middelgrote industrieen, zal de Franse associatie van de spoorwegindustrie een conferentie organiseren over internationale zakelijke mogelijkheden.

Tijdens SIFER 2015 worden 7 Franse regio's gepresenteerd in de regionale paviljoens van de beurs. En voor het eerst zullen ook delegaties uit de Elzas en van het Waalse Agentschap voor Export en Buitenlandse Investeringen (AWEX) deelnemen aan de beurs.

Bij elke editie van SIFER is de aanwezigheid van de spoorweginfrastructuursector gegroeid. Sinds de introductie van de beurs in 2007 is het aantal exposanten vrijwel verdubbeld. Dit jaar zijn belanghebbenden uit deze sector al goed voor bijna een kwart van de exposanten bij het evenement. Deze trend is een duidelijke weerspiegeling van de toestand van de spoorwegmarkt op dit moment. Volgens de laatste resultaten die zijn gepubliceerd door de Franse federatie voor de spoorwegindustrie, is de infrastructuur een van de weinige groeigebieden binnen de Franse spoorwegindustrie (met een groei van 17,7% tussen 2012 en 2013).

Voor het 7e achtereenvolgende jaar wordt de SIFER gehouden in het hart van de meest actieve regio in Frankrijk wat betreft de spoorwegindustrie.

Aan de SIFER wordt deelgenomen door 420 exposanten uit 20 landen. Het evenement is bezocht door meer dan 5000 bezoekers, waarvan 25% afkomstig was uit het buitenland.

http://www.sifer2015.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is. Zie het origineel.

Contactpersoon voor de pers

RP carrees

Benoit Renart, +33 (0)3.28.52.00.57