B&W-vergadering 3 maart 2015


In de B&W-vergadering van 3 maart 2015 is onder meer gesproken over een bouwplan aan de Kastanjelaan, huishoudelijke hulp, het minimabeleid en het verwijderen van een jeugdontmoetingsplek in Bolnes.

Participatiewet en minimabeleid
De raad ontvangt - ter voorbereiding voor de commissievergadering op 17 maart 2015 - informatie over de wettelijke regels Participatiewet en minimabeleid en het huidige beleid in Ridderkerk.

Bouwplan Kastanjelaan
De gemeente verleent medewerking aan een bouwplan voor een pand aan de Kastanjelaan 14-16. De raad wordt hierover geinformeerd.

Gebruik pand Kruisweg
Met MX Verspreidingen is een overeenkomst gesloten voor het gebruik van de opstallen aan de Kruisweg 2 en 2a tot uiterlijk 1 juli 2016.

Verwijderen jeugdontmoetingsplek Bolnes-Zuid
De raad wordt geinformeerd over het verwijderen van de jeugdontmoetingsplek op het Sportplein aan de Van Beethovenstraat in Slikkerveer.

Stadsregio
De raad wordt voorgesteld om in de reactie aan het dagelijks bestuur van de Stadsregio geen opmerkingen te maken naar aanleiding van de ter consultatie voorgelegde stukken over de opheffing van de Stadsregio.

Gemeentelijke dienstverlening
De raad ontvangt een informatiebrief over de gemeentelijke dienstverlening.

Woningbouw Markstraat
Het college is in principe bereid medewerking te verlenen aan een plan voor woningbouw aan de Markstraat.

Bolnes-Zuid
Een vraag van het raadslid Ros (D66/GroenLinks) over de voortgang van het ontwikkelingsperspectief Bolnes-Zuid wordt per brief beantwoord.

Straatnaamgeving
De straatnaam "Laurierweg" is vastgesteld voor een bedrijfslaan in Nieuw Reijerwaard.

Huishoudelijke hulp
Inwoners die huishoudelijke hulp nodig hebben via de algemene voorziening kunnen tegen gereduceerd tarief een beroep hierop doen. Het college heeft de beleidsregels en het besluit maatschappelijke ondersteuning hierop aangepast.

Afdoening motie
Ter afdoening van motie 2014-32 wordt de raad geinformeerd over het feit, dat sinds 2010 de kosten van Verklaring omtrent het gedrag (VOG) niet bij vrijwilligers in rekening worden gebracht.