Veel vertraging A4 door ongevallen


16 maart 2015, 07:56

Maandagmorgen moeten weggebruikers op de A4 richting Den Haag rekening houden met een behoorlijke extra reistijd. Er gebeurde bij Zoeterwoude-Rijndijk een kop-staart aanrijding waarbij het doorgaande verkeer nog maar een rijstrook over had. In beide richtingen is file ontstaan met vooral
richting Den Haag zeker 8 kilometer file. Ook is er een kijkersfile ontstaan.

Ter hoogte van de aanrijding bij Zoeterwoude gingen veel automobilisten zowel links als rechts langs het ongeval wat leidde tot gevaarlijke situaties. Een lepelwagen heeft uiteindelijk de rijstrook geblokkeerd totdat de politie die taak overnam.

In de file die vanuit Amsterdam ontstond gebeurde een nieuw ongeval in de verdiepte ligging. Ook dat betrof een aanrijding tussen twee auto's. De auto's van het tweede ongeval zijn geborgen, de twee die bij Zoeterwoude-Rijndijk op elkaar botsten worden op dit moment geborgen.

Het is nog niet duidelijk wanneer alle rijstroken vrijgegeven kunnen worden.

Update 08:21 uur

Inmiddels staat er in beide richtingen 10 kilometer file. Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Den Haag kan dan ook het beste omrijden vanaf het knooppunt Burgerveen. Volg daar de borden Sassenheim over de A44 en de N44.

Update 08:25 uur

Alle rijstroken zijn weer beschikbaar. De lange file kan nu gaan oplossen.

Foto's 1 en 2: Trafficam VID, foto 3: Patrick Potgraven

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Foto: (c) Patrick Potgraven