Jeugdgemeenteraad vergadert woensdag 25 maart


Jeugdgemeenteraad vergadert woensdag 25 maart

Woensdag 25 maart 2015 vergadert de jeugdgemeenteraad van Chr. College Groevenbeek, locatie Putten, in de Raadzaal van het gemeentehuis. De vergadering begint om 19.00 uur en is openbaar, dus iedereen is welkom! De vergadering wordt uitgezonden door Veluwe FM via de webradio. De
jeugdgemeenteraad is ook te volgen via twitter: @JGRPutten.



Agenda:

1. Opening door de voorzitter (burgemeester Lambooij)
2. Vaststelling van de agenda
3. Meer activiteiten voor jongeren - Voorstel: Een ontmoetingsplek voor jongeren tussen 14 en 18 jaar, zeker ook omdat de alcoholgrens naar 18 jaar is gegaan.
4. Een bruisend centrum - Voorstel: Meer activiteiten in het centrum (braderie, ijsbaan, kermis) en winkels langer open op zaterdag, zodat mensen na het winkelen gezellig blijven hangen op terrasjes en in restaurants.
5. Meer ruimte voor fietsers in het dorp - Voorstel: De winkelstraten moeten opnieuw worden ingericht met een duidelijke indeling door materiaalgebruik, waardoor fietsers en wandelaars beter uit elkaar blijven en het veiliger wordt om in het dorp vaker de fiets te nemen.
6. Stemming
7. Sluiting van de vergadering



De leerlingen van Chr. College Groevenbeek Putten houden een jeugdgemeenteraad naar aanleiding van de lessen van het vak maatschappijleer. De leerlingen verdiepen zich in de politiek. Er zijn drie jeugdwethouders en zij gaan in debat met de jeugdraadsleden over de bovengenoemde onderwerpen. Er
is ook een groep leerlingen die zich bezighoudt met communicatie en de rol van de pers op zich neemt. `s Middags zijn de leerlingen al bezig met de voorbereidingen om het debat zo goed mogelijk te laten verlopen.

Donderdag 5 maart hebben de leerlingen ook een echte raadsvergadering bijgewoond.



Dit persbericht is samen met Roxanne Willemsen en Janique Torsius van klas 3T2 opgesteld.

Laatst gewijzigd: 16 maart 2015