Reumafondscollecte 2015 van start!


Reumafondscollecte 2015 van start!

16 maart 2015 Print | Verstuur e-mail
De Collecte 2015 van het Reumafonds is begonnen. Zo'n 60.000 vrijwilligers zijn deze week volop in touw voor een mooie opbrengst. De aftrap van de collecteweek was in Nieuwegein. Burgemeester Frans Backhuijs deed de eerste donatie in de collectebus van Reumafondsdirecteur Lodewijk Ridderbos.
'Ik dank burgemeester Backhuijs en miljoenen Nederlanders voor hun bijdrage aan de reumabestrijding. En ik ben trots op onze vele vrijwilligers en dank hen hartelijk voor hun inzet', aldus Ridderbos.

De Reumafondscollecte wordt van 16 t/m 21 maart gehouden. De collecteopbrengst is goed voor ongeveer een vijfde van de inkomsten van het Reumafonds en daarmee onmisbaar voor bijvoorbeeld de financiering van nieuw wetenschappelijk reumaonderzoek.











Campagne 2 miljoen Nederlanders
De collecteweek wordt ondersteund door een campagne met Coco in de hoofdrol. Coco is fotografe en moeder en heeft zelf een vorm van reuma. Ze roept alle 2 miljoen Nederlanders met reuma op om samen in actie te komen voor het Reumafonds. 'Want samen gaan we er iets aan doen', aldus Coco.

Kijk op 2miljoen.reumafonds.nl voor meer informatie.