Koninklijke Onderscheiding voor Thea Megens en Leo Steenbakkers


Vrijdag 13 maart is mevrouw Thea Megens uit Treis-Karden (Duitsland) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij ontving deze onderscheiding onder meer ter gelegenheid van haar afscheid van de Bernhezer Omroep Stichting, thans gefuseerd met Stichting Omroep Maasland.

Van 1997 tot eind 2014 was mevrouw Megens voorzitter van de Bernhezer Omroep Stichting (voorheen Stichting LOCOM). Eind 2014 fuseerde de Bernhezer Omroep Stichting met de Stichting Omroep Maasland en legde zij haar bestuursfunctie neer.

Verder was zij vrijwilliger bij de Speelgroep Hoessenbosch in Berghem als bestuurslid, souffleur, regieassistent en productieassistent.

Ook was mevrouw Megens bestuurslid van de Osse Industriele Kring (OIK). Daarnaast had zij namens de OIK zitting in onder meer het Platform Arbeidsmarkt en Onderwijs, een regionaal bestuurlijk platform waarin strategische afspraken worden gemaakt om de kloof tussen vraag en aanbod op de
arbeidsmarkt op middellange termijn in een aantal speerpuntsectoren te bespreken.

Mevrouw Megens woonde tot december 2014 in Nistelrode.

Zaterdag 14 maart is de heer Leo Steenbakkers uit Heesch benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Steenbakkers ontving deze onderscheiding voor zijn maatschappelijke verdiensten voor de gemeente Heesch en later gemeente Bernheze.

Hij was onder meer 20 jaar bestuurslid van de SP, afdeling Heesch-Bernheze en van 1986 tot 1995 gemeenteraadslid voor de SP in de gemeente Heesch. Daarnaast was hij lid van talrijke vakcommissies. Ook was hij mede-initiatiefnemer van de Kritische Werkgroep Coudewater in Rosmalen,
voorzitter van Toneelgroep Excelsior in Heesch, programmamaker en presentator bij de Bernhezer TV en later bij de Bernhezer Omroepstichting. Verder was hij jaren juryvoorzitter van de Heesche Carnavalskrakers en Sinterklaas.

Bij het 10-jarig bestaan van Bernheze heeft de heer Steenbakkers een rol gespeeld in het mede organiseren en presenteren van tal van activiteiten.

Decorandus is een van de oprichters en inspirators van politiek cafe Zout in Oss. Tientallen prominenten heeft hij geinterviewd. Zondag 7 maart heeft hij voor de laatste keer Zout gepresenteerd. Na vijftien jaar presenteren neemt Annemiek Boellaard het stokje van hem over.

Ook was de heer Steenbakkers van 2005 tot 2009 eindredacteur en presentator van het politiek cafe Brug in Bernheze.