NIVEL start samenwerking met het Keurmerk Fysiotherapie


16-03-2015
NIVEL start samenwerking met het Keurmerk Fysiotherapie

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie is een onafhankelijke stichting met de ambitie om aangesloten fysiotherapeuten inzicht te geven in de kwaliteit van hun fysiotherapeutisch handelen. Om dat inzicht aan praktijken te kunnen geven is verzameling, verwerking en analyse van gegevens nodig. Het
NIVEL gaat dit voor het Keurmerk uitvoeren, waarbij het NIVEL ook feedback levert aan de Keurmerk-leden over de zorg die zij aan hun patienten verlenen.


Doel van de gegevensverzameling is ondersteuning van Keurmerk-deelnemers in het continue leer- en verbeterproces. De feedback informatie van het NIVEL biedt daarvoor de basis. De feedback informatie geeft de praktijkhouder inzicht in het presteren van de eigen praktijk en alle medewerkers
binnen de eigen praktijk, afgezet tegen het gemiddelde van de andere aangesloten Keurmerk-deelnemers.

Met de gegevensverzameling kan het NIVEL op grotere schaal bijdragen aan de kennisontwikkeling op het gebied van de fysiotherapie als geheel: welke patienten bezoeken de fysiotherapeut, wat is de effectiviteit van behandelingen en bij welke patienten is de ene behandeling beter dan de andere?
Door deze samenwerking kan het NIVEL samen met het Keurmerk de rol van de fysiotherapie in de Nederlandse gezondheidszorg nog beter in beeld brengen.

De eerste resultaten worden aan het eind van dit jaar verwacht.

Contactpersoon: Lando Koppes, 030-2729834.