Samen aan de slag met de omgevingsvisie van Baarle-Nassau; Debat van..


Samen aan de slag met de omgevingsvisie van Baarle-Nassau; Debat van Baarle 2

[IMG]

De wereld is continue in verandering en dat geldt ook voor onze mooie gemeente Baarle-Nassau. Wij zijn trots op wat onze gemeente te bieden heeft, maar er is ook nog wel het een en ander te verbeteren. De tijden dat de overheid alleen de inrichting van Nederland regelt is voorbij. We zullen
gezamenlijk met andere partijen tot slimme oplossingen moeten komen. En dat betekent dat die andere partijen vanaf de start ook mee denken, praten en beslissen over de koers die we samen willen varen. Wilt u ook meedenken over de toekomstige leefomgeving van Baarle-Nassau?

Debat van Baarle 2
Op 22 januari was het eerste debat van Baarle over de toekomst van Baarle-Nassau. Met 90 belangstellenden zijn we op zoek gegaan naar kwaliteiten en knelpunten in onze gemeente. Ook hebben een aanzet gegeven tot onze identiteit. Wij hebben eerder al aangekondigd dat het niet bij een debat zou
blijven. Op 2 april organiseren we het tweede debat. De avond start weer om 19:30 in het Cultureel Centrum (Pastoor de Katerstraat 7). We gaan verder met de koers en dieper in op thema's die uit het eerste debat naar boven kwamen. Ook daarbij bent u weer van harte welkom.

Uit het eerste debat zijn de volgende thema's naar voren gekomen die de aanwezigen belangrijk vinden. Die willen we met u bespreken en verder brengen.

* Bruisend centrum;
* Natuur & landschap;
* Duurzame landbouw;
* Recreatie & grenstoerisme;
* Goed wonen met bereikbare zorg;
* Verkeersveilig en bereikbaar;
* Ruimtelijke kwaliteit.

U herkent wellicht ook thema's die minder nadrukkelijk besproken zijn. Dit zijn thema's die de gemeente ook belangrijk vindt en waarover wij ook graag uw mening horen. Een uitgebreide beschrijving per thema vindt u op elders op deze site.
Het programma voor 2 april ziet er als volgt uit:
19.30 uur Inloop
19.45 uur Welkom
19.50 uur Toelichting programma
20.00 uur Samen aan de slag. Elke groep bespreekt een thema
21.00 uur Pauze
21.10 uur Presentaties van de actieplannen
21.50 uur Conclusies en vervolg
22.00 uur Einde/napraten bij een drankje

Praat mee over de toekomst van Baarle-Nassau!
Wij vragen u zich aan te melden voor dit debat en om een voorkeur uit te spreken voor het thema waarover u mee wilt praten. Om tot een evenwichtige groepsverdeling te kunnen komen, verzoeken wij u een 1e en 2e voorkeur op te geven. Opgeven kan via bkeijsers@baarle-nassau.nl tot 26 maart.