Nieuwe regels woonruimteverdeling en woonruimtevoorraad naar Regioraad


Per 1 juli 2015 verdwijnt in de stadsregio Amsterdam het principe woonduur als voorrangsregeling bij het in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Daarom is er op 24 maart 2015 om 13.00 uur in de raadszaal van Purmerend een bijeenkomst voor instellingen die hier vragen over kunnen
krijgen. Elke inwoner van de stadsregio Amsterdam (ook Edam-Volendam dus) kan hiermee te maken krijgen als zijn of haar woonsituatie verandert door omstandigheden of verhuiswensen. De gemeenten in de stadsregio Amsterdam hebben geregeld dat woonduur voor 1 juli 2015 kan worden omgezet in
inschrijvingsduur. Hiervoor moeten mensen zich inschrijven bij WoningNet, een digitaal platform dat is opgezet door de woningcorporaties.

Bijeenkomst op dinsdag 24 maart in Purmerend

Na de inspraakronde en besluitvorming door de Regioraad van de Stadsregio Amsterdam op 17 maart 2015, is het ook aan de gemeenten om deze belangrijke boodschap te verspreiden. Dat is de reden waarom gemeentelijke loketmedewerkers en vertegenwoordigers van belangengroeperingen op 24 maart
worden uitgenodigd. Belangengroeperingen worden gevraagd om ook mee te helpen door hun doelgroepen goed te informeren. Vooral senioren die vaak veel woonduur hebben opgebouwd en andere kwetsbare groepen moeten hiervan op de hoogte zijn.

Stadsregio Amsterdam, WoningNet en uw gemeente nodigen u daarom graag uit om u te informeren en hopen dat u met ons wilt meedenken over dit dossier.
We horen graag of komt. Natuurlijk kunt u ook een collega vragen uw organisatie te vertegenwoordigen. Wilt u in ieder geval onder uw achterban de volgende boodschap verspreiden: Woonduur vervalt na 1 juli, schrijf je nu in bij WoningNet.

Meer informatie

Op de website van WoningNet: www.woningnetregioamsterdam.nl vindt u alle informatie en voor achtergronden kunt u terecht op de website van de Stadsregio Amsterdam: www.stadsregioamsterdam.nl.