Goirlenaar aangehouden vanwege drugslab | politie.nl


Laatste update:
16-03-2015 | 11:28

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Goirle - De politie heeft vanmorgen met toestemming van de officier van justitie in zijn woning een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vondst 4 september 2014, in een bedrijfspand aan de Nobeltraat, van diverse chemicalien en hardware om synthetische drugs
te produceren. Er werd ook 679 gram amfetaminepasta en 88 kilo XTC poeder aangetroffen. Van dat poeder konden 840.000 pillen gemaakt worden.

Er is vandaag, maandag 16 maart 2015, in de woning van de verdachte onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking verricht. Er zijn diverse bescheiden en twee auto's in beslag genomen.

Auto in beslag genomen

Controle

Donderdagmiddag 4 september 2014 controleerden ambtenaren van de dienst handhaving van de gemeente Goirle een pand aan de Nobelstraat. Zij stelden tijdens de reguliere controle vast dat er sprake was van een verdachte situatie in pand en waarschuwden de politie. Op een etage in het
bedrijfspand werden sporen van vermoedelijke productie van synthetische drugs aangetroffen. In het pand was ook een voorraad harddrugs aanwezig.



Drugslab

Op basis van het aangetroffen sporen en materiaal (chemicalien en hardware) ging de politie er vanuit dat er recent amfetamine werd geproduceerd. De spullen stond verspreid en verstopt door de loods. Het ging om circa tien jerrycans, vaten en tientallen zakken met verschillende poeders.
Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van de politie onderzochten en bemonsterden de in beslag genomen chemische stoffen.

Gevaarlijke situaties

Dit soort laboratoria en opslagplaatsen leveren een groot risico op in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten kunnen dit
doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.



Ondermijning

Het onderzoek vindt plaats in het kader van aanpak drugsoverlast in Zuid Nederland. Dit sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk
de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financien, vergunningen en huisvesting.