Sms als herinnering aan uw afspraak met de gemeente


16 maart 2015

Sinds begin dit jaar werken wij alleen nog op afspraak. Voor bijvoorbeeld een nieuw rijbewijs of een vraag over een omgevingsvergunning moet een afspraak worden gemaakt. Inwoners die geen internet hebben, kunnen telefonisch een afspraak inplannen via het telefoonnummer (035) 6093 411.

Sinds deze week sturen wij voorafgaand aan de afspraak een sms. Dat helpt inwoners eraan herinneren hoe laat zij met hun aanvraag bij de balie in het gemeentehuis worden verwacht.
Als inwoners bij het maken van een afspraak hun mobiele nummer vermelden, ontvangen zij de herinnering sms. Ook als telefonisch een afspraak wordt gemaakt en een mobiel telefoonnummer is doorgegeven, kunnen inwoners deze afspraakherinnering ontvangen.

Overigens hoeven inwoners voor heel veel producten en diensten van de gemeente de deur helemaal niet uit. Vanachter hun computer en met behulp van DigiD zijn namelijk veel producten van de gemeente al te regelen. Via het Digitaal Loket kunnen inwoners lezen welke producten en diensten vanuit
huis te regelen zijn en waarvoor zij een afspraak moeten maken. Voor het afhalen van reisdocumenten of rijbewijs is een afspraak maken niet nodig.

Vragen over zorg

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor vrijwel de gehele jeugdzorg en voor de begeleiding van mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij zelfstandig wonen of bij het zoeken naar werk. Inwoners met vragen over zorg of ondersteuning, kunnen via www.soest.nl/zorg een
speciaal formulier invullen. Daarna neemt een medewerker van de gemeente Soest contact met u op. En uiteraard is het mogelijk om tijdens de openingstijden van het gemeentehuis telefonisch contact op te nemen via (035) 6093 411.