Kindercantorij Open Hof uit Rotterdam wint Nationaal Kampioenschap K..


Kindercantorij Open Hof uit Rotterdam wint Nationaal Kampioenschap Kinderkoren 16-3-2015



Negende editie in Rijsbergen

Kindercantorij Open Hof uit Rotterdam heeft zondag het negende Nationale Kampioenschap voor Kinderkoren gewonnen. Het festival vond zondag 15 maart plaats in de St. Bavokerk te Rijsbergen en kende als thema 'Wonderlijk'. Kinderkoor Doreminicus uit Tiel eindigde op een tweede plaats en
Kinderkoor de Kerkrakkertjes uit Bergschenhoek op een derde plaats.

Zeven kinderkoren hebben deelgenomen aan deze dag. . Voorafgaand aan het festival vond er een gezinsviering plaats, waarin pastoor Verheije voorging. De koren New Voices en de Bavonootjes o.l.v. dirigent Piet Koeken luisteren de viering op.
Elk deelnemend koor zong 3 liederen : een inzinglied en twee door het koor uitgekozen liederen. Een deskundige jury beoordeelde de twee door het koor gekozen liederen.

Het bestuur van Stichting Nationaal Jongerenkorenfestival, zowel het jaarlijkse kinderkoorfestival als het nationaal jongerenkoorfestival organiserend, kijkt terug op een geslaagde dag waarop alle koren een mooie prestatie hebben neergezet.
Het weekend van 6 en 7 juni 2015 vindt in Rijsbergen het zesentwintigste Jongerenkorenfestival plaats. Inschrijven is nog mogelijk.

Meer informatie:
- Kindercantorij Open Hof
- Doreminicus
- De Kerkrakkertjes
- Nationaal Kampioenschap Kinderkoren