Succesvolle start `Naarden samen fit'


Op zondag 15 maart 2015 stond sporthal De Lunet open voor 55-plussers die gebruik willen maken van het nieuwe aanbod van sport- en beweegactiviteiten. Het was de start van het project `Naarden samen fit'.

Project Naarden samen fit

Het project richt zich in het bijzonder op de inwoners van 55 jaar en ouder. Velen van hen sporten al, maar er zijn ook velen die dat niet (meer) doen en het leuk zouden vinden om de draad (weer) op te pakken. Of ze bewegen wel, maar zijn op zoek naar een andere vorm die meer bij hen past.
Ruim honderd inwoners kwamen op uitnodiging van de gemeente op 15 maart 2015 naar sporthal De Lunet.

Fitheidstest en beweegmarkt

De deelnemers konden meedoen aan een fitheidtest en kregen op basis daarvan een persoonlijk sport- en beweegadvies. Vanaf eind maart 2015 kunnen zij gedurende drie maanden meedoen aan een zeer gevarieerd sport- en beweegaanbod. Diverse Naardense verenigingen werken hieraan mee. De cooerdinatie
is in handen van door de gemeente ingezette buurtsportcoaches.

Wethouder Marleen Sanderse, die de bijeenkomst opende, is blij met de goede opkomst: "Dit is een mooie start. Ik hoop en verwacht dat nog meer inwoners zich gaan aansluiten bij de vervolgactiviteiten in de komende maanden."