Vacature burgemeester Enschede opengesteld


16 maart 2015
undefinedHet ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op 16 maart de vacature voor het ambt van burgemeester van Enschede opengesteld. Naar verwachting blijft de vacature minimaal drie weken open staan.
Profielschets
De gemeenteraad van Enschede heeft in de profielschets geen voorkeur uitgesproken voor man of vrouw. Ook hoeft de nieuwe burgemeester niet per se iemand te zijn uit politiek of openbaar bestuur. Voor het opstellen van de profielschets heeft de gemeenteraad een uniek traject gevolgd waarbij is
samengewerkt met TVEnschedeFM en TC/Tubantia en waarbij met vele verschillende partners in de stad, regio en euregio is gesproken.
Meer informatie en vervolg
Op www.053zoekt.nl vindt iedere geinteresseerde inwoner (en kandidaat) meer informatie over het burgemeesterstraject, zoals het tijdspad, de profielschets, links naar nieuwsberichten en uitzendingen en veel achtergronddocumentatie.
De speciaal hiervoor benoemde vertrouwenscommissie hoopt dat de geschikte kandidaat in de raadsvergadering van 29 juni kan worden voorgedragen. Als dat lukt, dan is de verwachting dat de nieuwe burgemeester spoedig na de zomervakantie kan beginnen.