Start herinrichting groen Koekoek Druten


(16-03-2015)

Op maandag 23 maart 2015 start Klok Projecten uit Afferden met het kappen van 45 bomen langs De Koekoek. De werkzaamheden vormen de start van de herinrichting van het groen langs de Koekoek in Druten-zuid. Door de werkzaamheden verandert het beeld van de Koekoek ingrijpend.

Eind oktober 2014 hield de gemeente in De Doorkijk een tweede informatieavond over de herinrichting. Vervolgens is de kapvergunningsprocedure in gang gezet. Deze is eind januari 2015 afgerond. Het is nu definitief welke bomen worden gekapt.

De gemeente kapt ongeveer de helft van de platanen die aan de noordkant van de Koekoek staan. Bij de rij platanen aan de zuidkant is dit al in het najaar van 2013 gebeurd. Daarvan zijn 14 bomen verplaatst naar de Markt in Druten. Naast de platanen wordt nog een aantal andere bomen gerooid.
Verder worden diverse hagen en struiken gerooid en vervangen door gras.

De nieuwe inrichting geeft de Koekoek een betere aanblik. Daarnaast is het groen makkelijker en dus goedkoper te onderhouden. Ook komt de gemeente tegemoet aan klachten van omwonenden dat de bomen veel licht wegnemen in tuin en huis. Na het kappen van de bomen wordt zo snel mogelijk gestart
met het aanleggen van de nieuwe groenvoorzieningen. Deze werkzaamheden staan gepland voor dit voorjaar.