Ondernemers in gesprek met lokale en provinciale politici over Amste..


* home
* nieuws

PAGINA 2 gp0318-OVOA bijeenkomst Amstelbrug

De Ondernemersvereniging Ouder-Amstel (OVOA) en de Winkeliersvereniging De Amstel maakten in aanloop naar de Provinciale Staten verkiezen gebruik van de mogelijkheid om in gesprek te gaan met politici uit Ouder-Amstel en met leden van Provinciale Staten. Hoofdonderwerp in dit gesprek was de
vervanging van de brug over de Amstel.

Wethouder Rineke Korrel vertelde in haar inleiding dat het college het openhouden van de Amstelbrug voor lokaal verkeer in het collegeprogramma heeft opgenomen en er alles aan doet om dat voor elkaar te krijgen.

Xandra Wentink, advocaat bij Frantzen Advocaten is lid van de werkgroep "Tijdelijke Bereikbaarheid", die mede op initiatief van wethouder Korrel tot stand is gekomen. Xandra zei dat bijvoorbeeld ook de huisartsenpraktijk Aemstelwijck veel patienten aan de overzijde heeft. Er is veel
gediscussieerd en er is ingesproken bij een vergadering van de Statencommissie. Er is goede hoop dat de Provincie goede nota neemt van de positie van het dorp.

De aanwezige raadsleden lieten weten dat alle fracties in de gemeenteraad zich over dit onderwerp hebben verenigd.

De kandidaat Statenleden Hermen de Graaf en Hein Struben zegden hun steun toe om tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen.

Burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen vroeg de statenleden om dit onderwerp in hun komende debatten aan te kaarten en uitspraken te ontlokken.

In 2017 is het aanbestedingstraject afgerond, in 2019 moet de brug klaar zijn.