Carnaval


18-02-2015 Drechterland stond op 13 februari en op 14 februari helemaal in het teken van carnaval.

Spigtboemshow

Op vrijdag 13 februari 2015 werd de Meester Spigtschool speciaal voor Carnaval omgedoopt tot 't Reigerskot. Burgemeester Van der Riet kreeg die dag hoog bezoek! Want Prinses Maud en Adjudant Karsten van 't Reigerskot, kwamen de burgemeester persoonlijk ophalen van het gemeentehuis.
Burgemeester Rob van der Riet overhandigde op het schoolplein 't Reigerskot, de sleutel voor Carnaval aan prinses Maud en prins Karsten. De Raad van Elf trakteerde de burgemeester daarna op een kopje koffie en was hij aanwezig bij de start van de Spigtboemshow voor de onderbouw.


De Blockeniers en de Leste Stuiver

Op 14 februari was het in de raadzaal van het gemeentehuis een drukte van jewelste! Daar vond om 12.30 uur de feestelijke sleuteloverdracht plaats. Burgemeester Van der Riet droeg de symbolische sleutel over aan jeugdprinses Rianne en prins G van De Blockeniers en prins Balbutio van De Leste
Stuiver. De Prinses en de Prinsen hebben op schertsende wijze de burgemeester toegesproken waarop de burgemeester zijn repliek gaf. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door Blaaskapel De Notenkrakers. Het was een zeer geslaagde, gezellige middag.

Kijk voor de feestelijke foto's van deze middag met de verenigingen De Leste Stuiver en de Blockeniers op Facebook van Drechterland Nieuws.

18-02-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws