Collegeleden doen vrijwilligerswerk


16 maart 2015

Collegeleden van de gemeente Hardenberg zetten zich vrijdag 20 en zaterdag 21 maart in voor het vele vrijwilligerswerk binnen de gemeente. Dit in het kader van de landelijke actie NL Doet, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het vrijwilligerswerk.

Op 20 en 21 maart 2015 houdt het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NL DOET. De grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Ook de gemeente Hardenberg doet dit jaar weer mee aan NL Doet. De organisatie ligt bij De Stuw en Stichting Present. Deze partijen hebben er voor gezorgd dat er voor alle vrijwilligers leuke klussen zijn om op 20 en 21 maart uit te voeren.

High tea
Wethouder Rene de Vent en wethouder Douwe Prinsse gaan vrijdagmiddag samen met andere vrijwilligers een high tea organiseren voor de bewoners van 't Welgelegen in Gramsbergen.

De bewoners worden door beide wethouders van de afdelingen opgehaald en naar de zaal worden gebracht. Hier krijgen de bewoners onder het genot van een hapje en een drankje een muzikaal optreden van de Parkheemster Wichter waar lekker op meegezongen kan worden. Het wordt een gezellige middag
voor de bewoners.

NL DOET
NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In 2014 waren er 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.600 klussen, een recordaantal. En dit jaar wil NL DOET nog meer mensen op de been krijgen.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat met NL DOET zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000
klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen aan NL Doet. Daarnaast draagt NL DOET bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk.