Aankomende tijd minder snelheidscontroles


16 maart 2015, 20:05

De komende tijd zal langs de snelwegen een stuk minder op snelheid gecontroleerd worden. De verkeerspolitie heeft zich maandag bij de acties van de politie voor een betere cao aangesloten. Bij de zogeheten flitsteams doen volgens de bonden een paar honderd politiemensen mee.

Geen vrijbrief

Gedurende twee tot drie weken zullen de flitsteams die de mobiele flitsinstallaties bedienen, grensgevallen meer door de vingers zien. Het is geen vrijbrief om asociaal hard te scheuren. Vaste flitsers en flitspalen blijven ingeschakeld dus wie daar wordt betrapt, krijgt gewoon een bon.

Acties

Vorige week begonnen de acties bij de basisteams van de politie. Kleine overtredingen zoals wildplassen worden niet bekeurd. De overtreders krijgen een actiebon waarop staat dat ze een bekeuring ontlopen dankzij de politieacties.

Loonsverhoging en bonus

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,3 procent. Daarnaast zeggen ze dat politiemensen recht hebben op een bonus vanwege een ingrijpende reorganisatie bij de politie. Oud-minister Opstelten van Veiligheid weigerde in te gaan op de eisen van de bonden.