Werkzaamheden Haagweg 16 maart van start

Persbericht

Werkzaamheden Haagweg 16 maart van start

2 maart 2015

De gemeente Rijswijk wil de leefbaarheid van de Haagweg verbeteren. Om dat te bereiken wordt de Haagweg anders ingericht. Hiervoor wordt het hele straatprofiel van gevel tot gevel aangepakt. Het ontwerp is ontstaan uit de integrale aanpak van de projecten Verbetering Leefbaarheid Haagweg en de aanpassing van Tramlijn 15 in het kader van Netwerk Randstadrail. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met het Omgevingsteam Haagweg, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de HTM.

Waarom?

De verkeerssituatie op de Haagweg zorgt al jaren voor overlast. Naast geluidsoverlast ervaren omwonenden trillingen, stank, verkeersonveiligheid en een matige kwaliteit van de openbare ruimte. De vernieuwing van de tramverbinding is nodig voor ruimere tramvoertuigen.

Wat verandert er?

De belangrijkste verandering is de vermindering van het aantal rijbanen. De Haagweg heeft straks één rijbaan om de stad in te komen en één om de stad te verlaten. Verder krijgt de Haagweg een aantrekkelijke laanstructuur met bomen en meer ruimte voor fietsers. Zo wordt de huidige ventweg vervangen door een fietsstraat waar de automobilist te gast is. Ook wordt de trambaan aangepakt en worden de haltes verbreed. Zie voor meer informatie www.rijswijk.nl/haagweg.

En nu?

Vanaf maandag 16 maart start Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden naar verwachting eind 2015 afgerond.

Werkzaamheden en overlast

De gemeente probeert de overlast te beperken, maar de werkzaamheden aan de Haagweg zullen gepaard gaan met overlast voor gebruikers en omwonenden.

Tijdens de eerste fase (16 maart t/m 10 juli) wordt de hoofdrijbaan 'stad uit' afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Jan van der Heijdenstraat en de Herenstraat en tussen de Lindelaan en de Acacialaan. De woningen aan de ventweg blijven te allen tijde bereikbaar. Ook het winkelcentrum Oud Rijswijk blijft gewoon via de Herenstraat en de Willemstraat bereikbaar. Verkeer vanuit Den Haag wordt met borden omgeleid via de Binckhorst en de A12 of via de Prinses Beatrixlaan.

Informatieavond op dinsdag 3 maart en donderdag 5 maart Op dinsdagavond 3 maart en op donderdagavond 5 maart organiseert de gemeente samen met de aannemer Van Gelder een informatieavond. Er is geen presentatie, maar iedereen kan tussen 19.00 en 21.00 uur op ieder gewenst moment langs komen. Tijdens deze bijeenkomst toont de gemeente het ontwerp en presenteert de aannemer de werkvolgorde (fasering). Bezoekers kunnen dan tijdens een persoonlijk gesprek alle vragen stellen aan de projectmedewerkers.

Datum: Dinsdag 3 maart en donderdag 5 maart Tijdstip: Tussen 19:00-21:00 uur Locatie: Museum Rijswijk - Herenstraat nummer 67

Haagweg app

Speciaal voor het project Haagweg is een omgevingsapp ontwikkeld. Hier is alle informatie van het project Haagweg gebundeld. De “Haagweg app” is vanaf 16 maart te downloaden in de app stores van Google en Apple.

Inloop uur

Vanaf 24 maart 2015 is er twee maal per week een inloop uur. Op elke dinsdagmiddag van 15:00 tot en met 16:00 uur en vrijdagochtend van 10:00 tot en met 11:00 uur. Omwonenden kunnen dan met vragen, opmerkingen suggesties terecht op de Haagweg 209.