Inschrijving Alkmaar City Run by night maandag 16 maart van start

Persbericht

Alkmaar, 10 maart 2015

Inschrijving Alkmaar City Run by night maandag 16 maart van start

- Deelnemerslimiet derde editie vastgesteld op 6.000 -

Op woensdagavond 13 mei vindt met de derde editie van de Alkmaar City Run by night de aftrap voor het lange Hemelvaartsweekend plaats. De inschrijving gaat op maandag 16 maart om 9.00 uur van start. Organisator Le Champion verwacht net als vorig jaar een run op de maximaal 6.000 te vergeven startbewijzen. Dit zijn er 1.000 meer als vorig jaar, toen er 5.000 lopers mee konden doen aan het evenement. Inschrijven voor de 5 en 10 km, zowel individueel als Business Run, en Kids Run is mogelijk op www.alkmaarcityrun.nl.

Het parcours van de 5 en 10 km loopt dwars door het centrum en langs alle horecapleinen van de gezellige binnenstad. Vorig jaar maakten de deelnemers kennis met een nieuw parcours en ook dit jaar worden op beide afstanden vernieuwingen toegepast om alle 6.000 deelnemers voldoende ruimte te geven. Zo zal onder andere de ronde door het Kennemerpark en de route bij de Molen van Piet een ander verloop krijgen.

RUN & SWING

Swingende sambabands, DJ’s met lekkere beats en diverse lichtacts zorgen voor een unieke hardloopsfeer voor zowel deelnemers als bezoekers. Daarnaast vindt gelijktijdig met de Alkmaar City Run by night ook Swinging Night in de binnenstad plaats. De horeca rondom het Waagplein, het Ritsevoort, de Platte Stenenbrug en de Paardenmarkt, waar zowel de 5 als 10 km deelnemers langs lopen, staan volop in het teken van muziek.

Jeugdsportfonds

Ook dit jaar is het Jeugdsportfonds Alkmaar het goede doel van de Alkmaar City Run by night. Bij inschrijving voor het loopevenement kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan het Jeugdsportfonds Alkmaar. Deze stichting creëert sportkansen voor kinderen die leven in gezinnen waar financiële middelen ontbreken. Vorig jaar werd er 2.750,- opgehaald voor het lokale goede doell.

Inschrijven

Inschrijven voor de 5 en 10 km, zowel individueel als Business Run, en de Kids Run over 600 en 1.200 meter is vanaf maandag 16 maart 9.00 uur mogelijk op www.alkmaarcityrun.nl.