Rotterdamsche Manège start werkproject met Pameijer

Rotterdamsche Manège start werkproject met Pameijer

Cliënten Pameijer ondersteunen bij onderhoud terrein Rotterdamsche Manège

Rotterdam, 16 maart 2015 - Met het aansnijden van de taart is vandaag na een korte pilot officieel het werkproject voor cliënten van Pameijer bij de Rotterdamsche Manège van start gegaan. Een groep mensen met een beperking voert samen met een begeleider eenvoudige werkzaamheden op de manège uit. Het gaat bijvoorbeeld om veegwerkzaamheden, schoonmaak, onderhoud van rijbanen.

Pameijer is erg blij met de samenwerking met de Rotterdamsche Manege: cliënten kunnen zo hun talenten benutten, zich in een beschermende werkomgeving verder ontwikkelen en midden in de maatschappij staan. Zo doet iedereen ertoe en werken mensen naar vermogen.

"Wij vinden het een grote eer dat de cliënten van Pameijer ons willen helpen bij het onderhoud van ons terrein en onze gebouwen," zegt Roelof Gortemaker, voorzitter van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège 'De Jockey Club'. "Met onze mooie locatie, hartje Rotterdam maar toch midden in de stad, bieden we hen een beschermde werkomgeving en omgekeerd is hun bijdrage om ons monumentale complex netjes te houden zeer welkom.

Over Pameijer

Deelnemen aan de samenleving kan voor mensen lastig zijn, bijvoorbeeld door psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking. Pameijer biedt hier op alle levensterreinen passende ondersteuning bij. Of het nou gaat om wonen, werken, opvoeden of sociale contacten; de organisatie ondersteunt mensen op een manier die hen verder helpt. Pameijer doet dit door uit te gaan van ieders eigen krachten en talenten. En ook door zoveel mogelijk het eigen netwerk van mensen bij de ondersteuning te betrekken en aan te sluiten bij initiatieven in de lokale omgeving. Op www.pameijer.nl is volop informatie te vinden over de vele vormen van ondersteuning die worden geboden in de regio Rijnmond en op de Zuid-Hollandse Eilanden.

Over de Jockey Club

De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 177-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIO-terrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos. Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland. Het TTC Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport.