Speelmateriaal voor 't Winlo Losser om gezamenlijkheid te stimuleren


"Ga jij mee airhockeyen?" bij binnenkomst:

LOSSER, 20150316 -- Eind 2014 opende 't Winlo in Losser haar deuren. Begonnen als ouderinitiatief krijgen 12 kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking hier de ruimte een "eigen" leven op te bouwen, met een gezamenlijke en persoonlijke woonruimte. Omdat er geen financiële middelen meer waren een aantal wensen in vervulling te laten gaan heeft het Sterrenfonds nu het gevraagde speelmateriaal overhandigd, waaronder een Air Hockey Tafel en een Karaoke set.

Mede mogelijk gemaakt door de actieve inzet van Gerry Alink uit Losser, die sinds anderhalf jaar alles doet om het Sterrenfonds aan oude mobiele telefoons te helpen (zelfs via burgemeester Michael Sijbom!), waar een financiële vergoeding voor wordt verkregen.

"Gezamenlijk contact letterlijk zien gebeuren"
De Air Hockey Tafel was natuurlijk al geïnstalleerd om officieel te kunnen openen. Bij binnenkomst zei bewoner Wouter meteen: "Ga je mee airhockeyen, ik ben al ingespeeld!" Sophie voegde daar aan toe: "Ik woon hier heel graag en het is fijn dingen samen te doen. Maar als het druk wordt ga ik naar mijn eigen huisje". Sterrenfonds vertegenwoordigster Maartje Remmers: "De warmte komt je tegemoet als je binnenkomt bij 't Winlo. De aanvraag voor het speelmateriaal werd gedaan met de toevoeging dat de leiding graag het gezamenlijke contact wilde vergroten. Dat we dat met de donatie van het Sterrenfonds nu ook zo letterlijk zien gebeuren, is echt fantastisch." Een speciaal door de ouders gebakken 'Sterrentaart' maakte het feest compleet.

Elke jongvolwassene slaat zijn vleugels uit als de tijd daar rijp voor is. Maar wat als je door je verstandelijke en/of lichamelijke beperking niet in staat bent zelfstandig te leven? 't Winlo in Losser biedt uitkomst voor 12 kinderen. Iedereen heeft de keuze de gezamenlijkheid te zoeken of juist in het eigen appartement te verblijven. De ligging in het centrum zorgt ervoor dat de kinderen het gevoel hebben zelfstandig te zijn omdat winkels en andere faciliteiten makkelijk worden bezocht.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.





Sterrenfonds