Petitie Comite 21 maart aan tweede kamer


Landelijke actieweek tegen racisme en discriminatie

Den Haag, 20150316 -- We leven in gevaarlijke tijden. Door heel Europa wordt het extreemrechtse gedachtegoed steeds meer gemeengoed. In Nederland worden moskeeën beklad en vrouwen met hoofddoek op straat uitgescholden. De vrijheid van meningsuiting wordt misbruikt om haat te zaaien. Dezelfde vrijheid wordt beperkt wanneer mensen strijden tegen de racistische karikatuur van Zwarte Piet.

Solidariteit tussen bevolkingsgroepen is nodig om deze gevaarlijke tendens te keren. Wij  verdedigen de democratische verworvenheden in Nederland. Het Comité 21 Maart wil een rechtvaardige, solidaire en open maatschappij opbouwen. Dat is in ieders belang.

Nee tegen racisme, islamofobie, afrofobie en antisemitisme! Ja, voor diversiteit! 

Voorafgaand aan de demonstratie wordt een actieweek georganiseerd in verschillende steden rond de thema’s racisme, discriminatie en arbeidsmarkt, islamofobie, antisemitisme, homofobie en maatschappelijke verbinding.

Buiten Nederland worden ook demonstraties georganiseerd. In Athene, Londen, Parijs, Cardiff, Barcelona, Straatsburg, Copenhagen, Berlijn, Poitiers, Calais en Wenen worden grote demonstraties verwacht.

Het Comité 21 Maart biedt op dinsdag 17 maart aan de Vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een petitie tussen aan tussen 13.00 en 14.00 uur.

Rabbijn Simon Bornstein, Coördinator van het Comité 21 Maart zal de petitie toelichten.

Na afloop is er gelegenheid voor de pers om de delegatie van het Comité 21 Maart te ontmoeten bij de ingang Plein van de Tweede Kamer. 





Comite 21 Maart