Het World ATM Congress sluit af met een recordaantal bezoekers

MADRID, 16 maart 2015 /PRNewswire/ -- De derde editie van het World ATM Congress is op donderdag 12 maart tot een einde gekomen. Het recordaantal bezoekers van vorig jaar is overtroffen. Het World ATM Congress, de grootste conferentie voor luchtverkeersmanagement, telde 6929 bezoekers, 199 exposanten en 313 conferentieafgevaardigden.

Het congres ging op 10 maart van start met een toespraak van Ana Maria Pastor Julian, de minister van Transport en Openbare Werken van Spanje. Zij benadrukte het belang van luchtvaart voor toerisme en besteedde aandacht aan de vooruitgang van de Spaanse branche voor luchtverkeersmanagement. Ze liet de conferentiebezoekers weten dat ze konden rekenen op de inzet van Spanje.

Tijdens het driedaagse evenement hadden 199 bedrijven stands ingericht met de nieuwste, meest innovatieve benaderingen van luchtverkeersmanagement. Op het congres waren luchtvaartleiders en -experts te vinden van overal ter wereld. Ze bespraken belangrijke onderwerpen, zoals hoe moet worden ingespeeld op de enorme impact van de informatierevolutie en de mogelijke gevolgen van onderbrekende factoren op luchtverkeersmanagement. De tentoonstelling bevatte simulaties voor luchtverkeersleidingtorens, simulators en visuele modellen die oplossingen lieten zien waarmee de veiligheid en efficientie worden vergroot. Dit jaar waren er ook veel kleinere gelegenheden met presentaties en gesprekskansen. Onderwerpen als de integratie van onbemande luchtvaartuigen (remotely piloted aircraft systems, RPAS) in het systeem voor luchtverkeersmanagement en het gebruik van externe torens kwamen aan bod.

"Ik ben ontzettend blij met het succes van het World ATM Congress van dit jaar," aldus Peter F. Dumont, president en CEO van de Air Traffic Control Association (ATCA), die het evenement mede organiseert. "Voor het derde opeenvolgende jaar hebben we meer bezoekers en exposanten mogen begroeten. Ik heb enorm veel enthousiaste reacties gehoord over het evenement in onze branche. Er waren zelfs mensen die dit de supermarkt voor luchtverkeersmanagement noemden. In de officiele conferentiepresentaties werd besproken hoe we onze wereldwijde systemen voor luchtverkeersmanagement kunnen verbeteren. Gesprekken in de tentoonstellingsruimte leidden tot nieuwe samenwerkingen en het uitwisselen van ideeen. Omdat ook directieleden te vinden waren op dit evenement, werden grootschalige zakelijke afspraken gemaakt en contracten ondertekend."

De directeur van CANSO, Jeff Poole, had dit te zeggen: "De succesvolle combinatie van een conferentie op topniveau, een drukke en informatieve tentoonstelling en allerlei workshops, demonstraties en presentaties hebben terecht een recordaantal leidinggevenden en besluitvormers aangetrokken uit de gehele luchtvaartbranche. Het World ATM Congress blijft zich ontwikkelen en maakt gebruik van feedback en reacties om een boeiend evenement te organiseren. De conferentie, waarvan dit de derde editie was, heeft haar oorspronkelijke doel verwezenlijkt om het voorname evenement te worden voor luchtverkeersmanagement die door de branche en voor de branche wordt georganiseerd en waarvoor enorm veel ondersteuning, inzet en waardering bestaat."

Het World ATM Congress wordt georganiseerd door CANSO in samenwerking met ATCA. De volgende editie is van 8 - 10 maart 2016.

Over World ATM Congress

World ATM Congress (www.worldatmcongress.org [http://www.worldatmcongress.org/]) combineert een grootschalige expositie, een congres van wereldklasse en belangrijke netwerkmogelijkheden met de kans om het allernieuwste op het gebied van luchtvaarttrends en -ontwikkelingen te leren. Het World ATM Congress wordt voor en door de branche georganiseerd. De conferentie, die wordt geproduceerd door CANSO [http://www.canso.org/] in samenwerking met ATCA [http://www.atca.org/], wordt ondersteund door toonaangevende dienstverleners in de luchtvaartnavigatie en brancheleveranciers.

Over ATCA

De Air Traffic Control Association (ATCA) werd opgericht in 1956 en zet zich in voor de vooruitgang en veiligheid van het luchtverkeer. Ook werken zij aan de vooruitgang van technologie en professionaliteit in de branche. De vereniging bedient bijna 3000 leden en is betrokken bij de organisatie van de grootste ATCA-evenementen ter wereld. De leden van ATCA bestaan uit individuele controllers, luchtvaartorganisaties, onderwijsinstituten, de overheid en het leger, en bedrijven die apparatuur en dienstverlening leveren en beheren voor de luchtvaartgemeenschap.

Over CANSO

CANSO - de Civil Air Navigation Services Organisation - is de wereldwijde stem van het luchtverkeersmanagement (Air Traffic Management, ATM). Leden van CANSO ondersteunen meer dan 85 procent van het wereldwijde luchtverkeer. Leden delen informatie en ontwikkelen nieuw beleid, met als ultieme doel de verbetering van de dienstverlening voor de luchtvaartnavigatie (Air Navigation Services, ANS) op de grond en in de lucht. CANSO vertegenwoordigt de opvattingen van haar leden in belangrijke regelgevende forums en brancheforums, waaronder het ICAO, waar het een officiele Observer-status heeft. CANSO heeft een uitgebreid netwerk van buitengewone leden van over de hele luchtvaartindustrie.

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150114/169205LOGO

World ATM Congress

Web site: http://www.worldatmcongress.org/