Mantelzorgsalons in Maasgouw ook in 2015! (17-03-2015)


RSS

De gemeente Maasgouw organiseert in 2015 weer een aantal mantelzorgsalons.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, ouder of goede vriend. Een mantelzorger kan zelf ook informatie, advies of ondersteuning gebruiken.

* U ontmoet op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere mantelzorgers
* U deelt ervaringen met andere mantelzorgers en met onze vaste vrijwilligers
* U wordt geinformeerd over onderwerpen die voor u als mantelzorger van belang zijn

De eerste mantelzorgsalon in 2015 wordt gehouden op donderdag 19 maart van 19.30 - 21.30 uur in "De Herberg", Sintelstraat 23 (naast de protestantse kerk) in Maasbracht.

Het thema: "Langer zelfstandig door en met mantelzorgers."

Tijdens deze bijeenkomst geeft een ergotherapeut informatie en advies over de mogelijkheden om dagelijkse activiteiten makkelijker te maken. En hiermee dus de belasting voor de mantelzorger te verminderen.

Bovendien besteden we aandacht aan uw verhaal als mantelzorger. Wat vindt u moeilijk? Welke tips kunt u aan anderen geven?

Bent u mantelzorger en wilt u graag deze mantelzorgsalon bezoeken? Meld u dan aan via het Maatschappelijk Adviespunt (MAP) van de gemeente Maasgouw. Dit kan telefonisch bij het WMO Loket, via 0475 - 85 26 00, of via e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname aan de mantelzorgsalons is
kosteloos.

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financien, kunt u eveneens contact opnemen met de WMO Adviseur van de gemeente Maasgouw.