Maasgouwse basisscholen trekken aan de bel!(17-03-2015)


RSS

Wereldwijd kan 90% van de kinderen met een handicap niet naar school
Op donderdag 12 maart 2015 hebben Basisschool De Vlinder, Basisschool Het Palet, Basisschool De Tweesprong uit Maasbracht en Basisschool De Maasparel uit Stevensweert 1 minuut lang aan de bel getrokken.

Door mee te doen aan deze landelijke actie van het Liliane Fonds vroegen de scholen aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is.

Namens het college van burgemeester en wethouders ondersteunde wethouder Jessie Smeets-Palmen de actie van harte en droeg op Basisschool De Vlinder haar steentje bij met het trekken aan de bel.

Millenniumdoel

In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 23 miljoen kinderen met een
handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school. Maar onderwijs is geen gunst. Het is een fundamenteel kinderrecht.