Huurovereenkomst multifuncionele accomodatie ondertekend


Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

150317 02-_DSC0782

v.l.n.r. onder dhr. Jan Heeremans van Hoorne BV en burgemeester Peter Tange
v.l.n.r. boven dhr. Paul van der Eng van Hoorne BV, Simon Bukman projectleider gemeente Wormerland en weth. Elly Fens
(foto Hans Meijerink)

Vanmorgen dinsdag 17 maart 2015 hebben de gemeente Wormerland en Hoorne BV de huurovereenkomst voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in het centrum van Wormer ondertekend. Na de ondertekening kan worden gestart met de renovatie van Plaszoom en de bouw van de nieuwe MFA.

Planning

De renovatie van Plaszoom en de bouw van de nieuwe MFA vindt plaats in 3 fases. Half juli worden de eerste winkels in het verbouwde winkelcentrum Plaszoom opgeleverd. In de loop van december 2015 wordt de MFA opgeleverd aan de gemeente Wormerland. De gemeente zorgt aansluitend voor de afbouw
zodat de MFA partijen een kant en klaar gebouw in gebruik kunnen nemen. Ook wordt de openbare ruimte in aansluiting op het bestaande plein heringericht. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2016 gereed.

Lang proces

Er is geruime tijd verstreken tussen het moment dat de Vomar verhuisde naar de nieuwe plaats en de start van de verbouw van Plaszoom. Het bestaande plan was financieel niet haalbaar. Diverse zaken waren niet begroot en er was sprake van een structureel exploitatietekort Het huidige college
heeft daarom belangrijke bezuinigingen moeten doorvoeren. Zo wordt het Dorpstheater niet ondergebracht in de nieuwe MFA. Door het weglaten van het theater kan het gebouw kleiner worden en is niet langer een verdieping nodig. Met het Dorpstheater zoekt de gemeente nog naar een alternatief.

* 17 maart 2015