Onthulling herinneringsmonument


zaterdag 28 maart a.s. wordt aan de Waaistraat, nabij de veerstoep van het pontje Cuijk-Middelaar, een monument onthuld ter nagedachtenis aan het omgekomen gezin Van der Sande-Hijmans. De vier gezinsleden kwamen om het leven bij de ramp met vlucht MH17, vorig jaar 17 juli.

Werkgroep Natuur en Milieu

De Werkgroep Natuur en Milieu - Susan Hijmans was daar lid van - heeft het initiatief genomen om een herinneringsmonument op te richten voor het omgekomen gezin. De gemeente Cuijk heeft dit initiatief ondersteund. De gemeente is van mening dat een dergelijk monument gelegenheid biedt voor
bezinning en een bijdrage kan leveren aan de (publieke) rouwverwerking.

Monument en locatie

Het herinneringsmonument zal bestaan uit twee onderdelen, een bakenboom en een steen met inscriptie. Bakenbomen, in Cuijk staan er diverse op de oevers aan de Maas, dienden vroeger als orientatiepunt (baken) voor de scheepvaart. De Werkgroep Natuur en Milieu, spant zich in om deze bakenbomen
voor het nageslacht te behouden. Bij de bakenboom komt een zwerfkei - afkomstig van baggerwerkzaamheden in de Maas - met herinneringsinscriptie te liggen.

Programma

14.30 uur: Begroeting aanwezigen door Henk Teusink, Ceremoniemeester.

* Woordje door burgemeester Hillenaar.
* Lied door popkoor Noisy Voices .
* Uitleg over waarom deze plek, betekenis bakenboom e.d.
* Lied door popkoor Noisy Voices.
* Onthulling monument door de heer Hijmans en Marcel van der Sande.
* Lied door popkoor Noisy Voices
* Dankwoord door Rob van der Sande

15.00 uur: Bloemlegging bij monumentje/boom

Na afloop van de ceremonie kunnen de aanwezigen in de raadzaal van het gemeentehuis Cuijk een kopje koffie drinken en napraten.

Aanwezigen wordt verzocht om een bloem mee te brengen die op aanwijzing van de ceremonie-meester na de onthulling bij het monument kan worden gelegd.

Indien mogelijk is het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets te komen.