Boomfeestdag bij verpleegcentrum Akkerheem in Bellingwolde


(17-03-2015)
Woensdag 18 maart planten zo'n 50 basisschoolleerlingen samen met wethouder Lea van der Tuin en wethouder Wim 't Mannetje een haag en bomen bij verpleegcentrum De Akkerheem in Bellingwolde. De solitaire beuken en de beukenhaag worden geplant in het kader van de nationale Boomfeestdag.
Leerlingen van OBS De Rhederbrug, CBS de Wegwijzer en de Westerschool uit Bellingwolde doen mee.

De leerlingen van groep 7 en 8 planten de beukenhaag langs het terras van het vorig jaar opgeleverde Akkerheem. Met de haag en de bomen wordt het groene karakter van de omgeving van Akkerheem versterkt. De haag vormt daarbij een natuurlijke afscheiding tussen het terras van Akkerheem en de
achterzijde van de tuinen van de bewoners aan de Hoofdweg in Bellingwolde. In totaal worden 17 bomen en 840 struiken geplaatst.


Over de Boomfeestdag

Als sinds 1957 planten ruim 100.000 kinderen van basisscholen jaarlijks op de landelijke Boomfeestdag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland. Het thema van deze 59ste editie van de Boomfeestdag is `Bomen en water'. De gemeente Bellingwedde organiseert elk jaar een
activiteit om zo leerlingen te betrekken bij de ontwikkeling van natuur in de gemeente. Meer informatie over de boomfeestdag is te vinden op www.boomfeestdag.nl.