Controle hondenbelasting vanaf 23 maart 2015


Wie binnen de gemeente Dongen houder is van een of meer honden, betaalt hondenbelasting. Dat geldt ook voor honden die in het buitengebied verblijven, honden die niet op gemeentegrond komen en voor honden die in een kennel gehouden worden.

Controle

Jaarlijks vinden controles op het houden van honden plaats. Medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Holland Ruiter N.V. voeren deze controle steekproefsgewijs huis-aan-huis uit. In de periode vanaf eind maart tot en met oktober 2015 vindt de controle in de gemeente Dongen en omgeving
plaats.

De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, wat zij op verzoek aan u kunnen tonen. Op dit legitimatiebewijs staat onder andere een foto van de controleur en zijn/haar naam. Treft de controleur u niet thuis en heeft hij het vermoeden dat u een hond houdt, dan laat hij een brief
met een aangifteformulier achter. U bent verplicht deze aangifte ingevuld en ondertekend te retourneren. Ook als u geen hond houdt. Doet u dit niet of als bij de controle blijkt dat u bewust geen aangifte heeft gedaan, dan kan er een boete worden opgelegd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de hondenbelasting? Bijvoorbeeld over het aan- en afmelden van uw hond en hoe u bezwaar kunt maken? Ga dan naar de website van Belastingsamenwerking West-Brabant.